Özelleştirme işsizleri MEB'de, rapor alarak göreve başlamıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2005 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Değişik KİT'lerin özelleştirilmesinin ardından ilgili kanunla Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesindeki değişik okullarda görevlendirilen personelin rapor alarak işbaşı yapmadıkları, bunun da Samsun'da okulların temizliğinden diğer hizmetlerine kadar birçok işi aksattığı belirtildi.

Samsun Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, Eğitim Araçları Toplantı Salonu'nda 100 dolayında okulun Okul Aile Birliği Başkanı ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Okullar genellikle teknoloji sınıfı, laboratuvar ve kütüphane yokluğundan yakınırken, atama yapılmasına rağmen halen hademe sıkıntısının gündeme getirilmesi dikkat çekti. Okul Aile Birliği Başkanları'nın "Hizmetli istiyoruz" demesi üzerine, hizmetli isteyen okullara 2'şer 3'er kişinin görevlendirildiğini söyleyen Cevdet Aydın, "Biz görevlendiriyoruz, onlar rapor alıyorlar. Bunlar genelde özelleştirme mağduru personel. Özelleştirilen işyerlerinden bin 500 YTL, bizden 500 YTL alıyorlar. Haliyle görevlendirme yapılmadan önce 2 aylık rapor alıp önceki işyerlerinden maaş almayı sürdürüyorlar. Sanırım 2 ay sonunda görevlerinin başına geçecekler. İçinde bulundukları durumu kullanıyorlar. Ayrıca, daha önce çalıştıkları işyerlerinde memur gibi çalıştıkları için şimdi hizmetli olarak görev yapmak istemiyorlar" dedi.

Okullara Ramazan Bayramı'ndan önce 42, bayramdan sonra 39 görevlendirme yapıldığı ve özelleştirme mağduru olan bu kişilerin çok büyük bir kısmının okula gitmediği öğrenilirken, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, "Peki bu kadar insan nasıl rapor alıyor? Rapor almak bu kadar kolay mı?" sorusuna, "Ben nereden bileyim. Bunu doktorlara sorun" yanıtını verdi. Okul Aile Birliği Başkanları'nın diğer sorunları ve sorularına da değinen Aydın, şunları söyledi:

"Canik Eğitim Kampüsü'ne imar sorunlarından dolayı başlayamıyoruz. Sorun giderildiğinde buraya yapılacak kampüse Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerini nakledeceğiz. Çünkü bu okulumuza imar planında yer verilmemiş. Bu yapıldığında çevre yolu sıkıntısı da giderilmiş olacak. Ancak kampüs inşaatları bitene kadar polisle işbirliği yaparak çevre yolundan geçişleri güvenli hale getireceğiz. Laboratuvar ve teknoloji sınıfları konusunda Eğitim Araçları Donanım Daire Başkanlığı ile sürekli temas halindeyiz. Eksiklikler geldikçe en çok ihtiyaç sahibi olan okullarımızdan başlayarak sıkıntıları gidereceğiz. Bütün bu sıkıntılar eğitime destekle de alakalı. Okul Aile Birliği Başkanlarımızdan biraz daha aktif olmalarını ve destek çalışmalarını arttırmalarını istiyoruz. Mithatpaşa Lisesi önündeki durakta 2 dolmuş durması gerekiyorsa ve 5-6 dolmuş duruyorsa bunu ilgililere aktaracağız. İlimizde okul sıkıntısının aşılması için yoğun bir şekilde çalışmalarımız sürüyor. Tabii imar konularında bazen belediyelerden bazen müfredattan kaynaklanan sorunlar çıkıyor ama zamanla aşıyoruz. Eğitimde sıkıntı olmaması için gece-gündüz çalışıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber